Beyimmder.org

ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ Derneğimizden Haberler

ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ

Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı,İslam İşbirliği Gençlik Formu ve Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin ortaklaşa olarak düzenlemiş olduğu ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ (Liseler) 2018, “Kudüs-ü Şerif’in Uluslararası Statüsü ve İslami Karakterinin Korunması” temalı olarak 27.04.2018 Cuma günü açılış programı ile başlamıştır.

Bu konferans ile katılımcıların uluslararası siyasi tartışmalarda bulunarak dünyanın ve ümmetin sorunlarına olan farkındalıklarının artırılması, mensubu olduğu kültürü temsil edebilmesi, temsil ettiği ülkenin politikası çerçevesinde çözüm önerileri sunabilmesi, modern küresel siyaseti kavramalarını sağlayabilmek ve yabancı dil hâkimiyetlerinin geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Konferansa ülkemizdeki hazırlık sınıfı Arapça olan 16 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 8 Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi 40 ülkenin ortaöğretim düzeyindeki toplam 173 öğrenci katılmaktadır.

Bu konferansta İslam coğrafyasındaki çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler, organizasyon komitesi tarafından belirlenen konulara temsil edecekleri ülkelerin perspektifinden hazırlanarak yapılacak olan oturumlarda Arapça müzakere edilecektir.

Konferans 27-30 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Dört gün sürecek konferans 27 Nisan 2018 Cuma günü Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonundaki açılış programı ile başlamış olup öğleden önce ve sonra 2’şer panel yapılacaktır. 28 Nisan 2018 Cumartesi günü 4 oturumlu simülasyon çalıştayları İstanbul Ticaret Üniversitesi salonlarında, 29 Nisan 2018 Pazar günü genel kurul (karar oturumu) Lazzoni Otelde yapılacaktır. 30 Nisan 2018 Pazartesi günü kapanış programının yapılacağı Haliç Kongre Merkezinde İstanbul Deklarasyonu ile son bulacaktır.

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

8. Geleneksel İftar Programı

8. Geleneksel İftar Programımıza teşrif eden tüm gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.

ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ

Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı,İslam İşbirliği Gençlik Formu ve Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin ortaklaşa olarak düzenlemiş olduğu ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ZİRVESİ (Liseler) 2018, ?Kudüs-ü Şerif?in Uluslararası Statüsü ve İslami Karakterinin Korunması? temalı olarak 27.04.2018 Cuma günü açılış programı ile başlamıştır.

Foto Galeri

• 8. Geleneksel İftar Programı